Het meisje op de foto...

Het meisje op de foto stond aan het begin van al mijn dromen, ook al wist ze dat toen zelf nog niet.
Ze leerde me doorzetten, overeind blijven, mijn plan trekken, nooit op te geven en te gaan voor wat mijn hart me ingeeft, vaak tegen beter weten in. Ze leerde me denken in mogelijkheden en oplossingen, ze zocht naar uitwegen en een toekomst. Ze streefde naar beter, voor zichzelf en anderen. Ze heeft me zoveel geleerd en zonder haar zou ik nooit staan waar ik nu sta.

Ze was intelligent, maar lang niet altijd wijs. Ze zou nog zoveel dingen doen waar ze spijt van kreeg, ze zou anderen en zichzelf teleurstellen, ze zou fouten maken, veel zelfs, ze zou wanhopen en toch blijven gaan voor haar droom, altijd. Ze zou tegen de stroom in blijven zwemmen, omdat dat was wat ze kon. Ze bracht me een toekomst en het leven waarvan ik nooit had gedacht dat het voor me weggelegd zou zijn. Ze bracht me alles wat ik heb.

Dat meisje ben ikzelf, lang geleden. Ik draag haar met me mee, hoewel niet altijd in het hart, al hoort ze daar wel thuis. Ik ben haar -en enkele mensen die haar pad kruisten- immers ontzettend dankbaar, maar ik voel dat ze haar taak heeft volbracht. En zij voelt het ook. 

Het is aan mij nu. Doorzetten mag immers nooit het enige of het volledige plaatje zijn. Om in je kracht te kunnen staan, als mens en als therapeut, heb je anderen nodig, moet je hulp durven vragen, af en toe de pauzeknop kunnen indrukken, naar binnen keren, bezinnen, rust nemen.

Het meisje op de foto leerde mij dromen. Ik gun haar nu het vervolg... ik blijf werken aan mezelf (dat vind ik een minimumvereiste in deze job) maar schakel ook een businesscoach in voor de praktijk... omdat hulp vragen geen taboe mag zijn, en dromen niet kan met een alleen maar bomvol geboekte agenda. 

Voor dat meisje op de foto (ik hoop haar nog veel te leren) en voor iedereen die aanklopt bij Prins Jonathan...Het meisje op de foto...

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x