Therapie en groene vingers

Wanneer het in mei sneeuwt in onze tuin, is het tijd om met de vlierbloesem aan de slag te gaan… Blij en dankbaar voor de schatten en overvloed die de natuur ons het hele jaar door weer biedt…
Ik hou zelf enorm van de wijsheid en kracht die de aarde en de planten ons meegeven. De helende werking van de natuur, de cycli van de seizoenen,… tonen voor mij steeds weer aan dat het goed komt. Altijd.

Ik ben een echt stadskind, groeide op in een huis zonder tuin en erfde het totale gebrek aan groene vingers van mijn moeder. Ik babbelde tegen mijn kamerplanten maar vergat ze water te geven, zoiets. Inmiddels zou ik absoluut niet meer kunnen aarden in een stad, leef ik mij dagelijks uit in mijn moestuin, maar het heeft even geduurd voor ik mijn weg vond in en met al dat groen. Spruiten bijvoorbeeld… Het eerste jaar snoeide ik toegewijd mijn plant die maar bééf doorschieten, vol verbazing dat ik in de winter geen spruiten vond onder de grond… Ik zocht tevergeefs naar wortelplantjes in de winkel en had nog nooit van een koolrabi gehoord… Mijn kinderen vinden het trouwens nog altijd bijzonder jammer dat ik het geheim van die spruitjes ontdekt heb. ;)

Maar zo is het ook een beetje met therapie he. Een zoeken, een samen-zoeken, naar dat wat altijd al in mensen aanwezig was. Ik heb geen pasklare antwoorden, probeer me weg te houden van advies, maar ga met kinderen, gezinnen en volwassenen op pad naar wat hen (opnieuw) kan doen groeien. Welke voedingsbodem heb je nodig, wie of wat geeft jou zuurstof, in welke omgeving gedij je het best… Iedereen is uniek, het pad is voor elkeen anders, maar jouw waarheid, jouw kracht lag altijd al in jou verborgen. Durf erop te vertrouwen dat je alles al in je hebt. Ik heb geen toverstaf, geen magische pil (al zou ik dat soms oprecht graag willen), maar inmiddels wél groene vingers om een proces alle ruimte te geven…

En een cursus herborist staat op mijn bucket-list ;)


Therapie en groene vingers

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x