Over mij

Ik ben Isabel_Vancoillie. 40 jaar, klinisch psychologe alsook gezins- relatie en systeemtherapeut (i.o.)

Sinds 2006 ben ik tewerkgesteld als psycholoog, en bouwde ik ervaring op in een residentiële forensische setting. In 2012 richtte ik Prins Jonathan op en combineerde ik mijn job in de forensische sector met een eigen praktijk. Ik werk zowel met kinderen, volwassenen als gezinnen.

Ik hou erg van de autonomie alsook de uitdagingen die het werk als zelfstandige me biedt. Daarnaast heb ik altijd al meer affiniteit gevoeld met de therapeutische component in mijn vak dan met het diagnostisch kader. In 2018 besloot ik daarom om me voltijds te engageren voor Prins Jonathan. De forensische geestelijke gezondheidszorg zal evenwel altijd een bijzondere plek in mijn hart blijven innemen.

Ik school me continu bij op vlak van psychodiagnostiek en begeleidingstechnieken, waardoor het aanbod waar mogelijk steeds opnieuw wordt afgestemd op recente inzichten en ontwikkelingen binnen het vakgebied. Daarbij vertoon ik een bijzondere interesse voor het contextuele en systemische gedachtengoed, motivatie- en veranderingsprocessen, alsook het groeien vanuit eigen kracht, talent en bewustwording. Ik werk zowel inzichtgevend als ondersteunend. Soms ook confronterend, doch steeds met zorg en betrokkenheid. Door middel van geregelde inter- en supervisiemomenten tracht ik mijn manier van werken steeds opnieuw af te stemmen en te finetunen.  

Doorheen de jaren is de focus en vraag binnen de praktijk steeds meer komen te liggen op hoogbegaafdheid en aanverwante thema’s (faalangst, perfectionisme, hoogsensitiviteit, onderpresteren, mindset...), waardoor ik mij in deze thematiek steeds verder heb gespecialiseerd.    Ook in dit verband volgde ik diverse bijscholingen en trainingen, waaronder zowel de verdiepende- als expertenopleiding hoogbegaafdheid bij Hoogbloeier.  Inmiddels doceer ik ook zelf af en toe in de expertenopleiding.

Ik probeer met  het aanbod van Prins Jonathan steeds uit de gaan van de sterktes van mensen, gezinnen en hun omgeving. Ik ga mee op zoek naar reeds aanwezige krachten en dynamieken die een gezonde groei en positief veranderingsproces kunnen faciliteren, dragen en ondersteunen. Uiteraard gebeurt dit steeds met de grootste zorg voor eenieders draaglast en veerkracht.   

Steeds tracht ik met een brede visie te kijken naar probleemgebieden en hulpvraag. Ik werk daarom buiten de praktijk zeer geregeld samen met andere disciplines.   Aan de hand van multidisciplinaire overleg en intervisie wordt er getracht  gericht in te spelen op de verschillende  (deel)aspecten van problemen waarmee cliënten worden geconfronteerd, en wordt doorverwezen door waar nodig.

En verder? 

Verder woon ik met mijn 3 kinderen in een kangoeroewoning te Bierbeek, nabij Leuven. Ik hou enorm van buiten zijn in de natuur, mijn moestuin, lezen, koken, harp spelen en paarden. Mijn kinderen zijn mijn grootste spiegels. Ik wil ze dagelijks wel eens achter het behang plakken, maar ben zò enorm dankbaar hun mama te mogen zijn. Ik vind het een voorrecht hen te mogen opvoeden, maar eigenlijk is het omgekeerd: zij voeden mij op -als mama en als mens- en brengen me elke dag een beetje dichter bij mezelf.

  • Master criminologische wetenschappen (KU Leuven, 2002)
  • Master klinische psychologie (KU Leuven, 2006)
  • Systeem-, gezins- en relatietherapeut i.o. (VUB-Rapunzel, 2018-2022)
  • Hoogbloeier-expert hoogbegaafdheid (2016)

  • Erkenningsnummer Psychologencommissie:  802110627
  • Visumnummer klinisch psycholoog: 277578

  • Lid van de Belgische Federatie van Psychologen (BFP)
  • Lid van de Vlaamse Vereniging voor Klinisch Psychologen (VVKP)
  • Lid Hoogbloeier-Gifted Academy netwerkOver mij

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x