Hoogbegaafd? Dat zie je zo!?

Mogelijks heb je al heel wat gelezen over hoogbegaafdheid. Of misschien ben je pas aan het begin van een zoektocht en is het woord ‘hoogbegaafd’ al eens gevallen. Maar hoe ziet hoogbegaafdheid er nu eigenlijk uit? Wat is de foto van hoogbegaafde kinderen?

"Je dochter verfrommelt haar – in jouw ogen mooie – tekening en gooit die boos in de papiermand.
‘Waarom wordt de hele klas gestraft als één iemand weigert te luisteren naar de juf?’
Je zoon durft niet te gaan slapen: ‘Ja, maar, wat als er hier ook een tsunami komt?’
‘Hij rekent al vierkantswortels uit, maar kan zijn eigen veters nog niet strikken!’"

Dat hoogbegaafdheid met intelligentie te maken heeft, dat weet iedereen. Maar het houdt niet op met ‘slim’-zijn: een aantal andere ‘zijns’-kenmerken komen geregeld voor bij hoogbegaafde kinderen. Zijn ze echt zo perfectionistisch ingesteld en wat bedoelen we daar juist mee? Waarom hebben ze zoveel moeite met onrechtvaardigheid? Hoe komt het dat het lijkt dat ze verschillende leeftijden in één lichaam hebben? Hoe gaan ze om met autoriteit? En stellen ze hun verwachtingen naar vriendschap niet te hoog? In deze eerste thema-avond tonen wij je een foto van hoogbegaafdheid bij kinderen. Deze kinderen zijn heel gewoon, maar ook weer heel anders. Hóe ze anders zijn, kom je hier te weten, zodat je op een gepaste manier kan handelen, thuis en op school.

De thema-avonden vormen een samenwerking tussen Bjorn Zwakhoven van Kindercentrum ‘De Groeitrap’ en praktijk Prins Jonathan, beide partners binnen het Hoogbloeier netwerk (www.hoogbloeier.be).  De sessies worden op regelmatige basis georganiseerd en gaan door op locatie of a.d.h.v. een webinar.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige events? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.


Hoogbegaafd? Dat zie je zo!?

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x