Mindset: durf je wel of faal je niet graag?

Deze sessie zoomt in op een erg belangrijk aspect. De manier hoe we met onze kinderen/leerlingen omgaan, de manier hoe we ze aanspreken, motiveren, … heeft een zeer grote impact op hun groei. Na deze sessie zal je weten hoe dit gebeurt. De manier waarop je denkt over intelligentie beïnvloedt jouw prestaties in een positieve zin (groeimindset: ik durf) of eerder negatieve zin (vaste mindset: ik probeer niet eens). In deze lezing ontdek je hoe je je kind of leerling op weg naar een groeimindset kunt helpen, waardoor het leert te durven, waardoor het van falen kan leren, waardoor het voelt dat inspanningen leveren erbij hoort. Maar bovenal zul je leren hoe je onderpresteren kan tegengaan. 

‘Nu mijn zoon weet dat hij hoogbegaafd is, wordt hij nogal arrogant. Hij zegt steeds maar weer: ‘Ik weet dat al!’ en hij noemt andere kinderen dom.’ ‘En dan geven ze in school eindelijk verrijkingsmateriaal aan mijn dochtertje en ze neemt het niet eens aan. Waarom mijdt ze toch die uitdaging?’ 

Heel veel hoogbegaafde kinderen krijgen al van kindsaf een stempel van ‘bolleboos’ of ‘slimmerik’ opgeplakt. Dat gebeurt onbewust, door goedbedoelde opmerkingen te krijgen van ouders zoals ‘Waw, jij bent daar goed in!’ of van leerkrachten ‘Waw, jij kunt dat snel!’. Maar de manier waarop je kinderen prijst kan juist nefast zijn voor hun zelfvertrouwen en het ontwikkelen van hun talenten. Je denkt het kind aan te moedigen door het te prijzen – ‘knap van je, mooie tekening, jij moet wel slim zijn,…’ – maar hierdoor krijgt je kind een vaste mindset over intelligentie aangeleerd. Wil je je kind goed op weg helpen naar een groeimindset en leren hoe je onderpresteren kan vermijden, dan is deze lezing zeker interessant voor jou! Een aanrader én een eye-opener : “Durf je wel of faal je niet graag?

De thema-avonden vormen een samenwerking tussen Bjorn Zwakhoven van Kindercentrum ‘De Groeitrap’ en praktijk Prins Jonathan, beide partners binnen het Hoogbloeier netwerk (www.hoogbloeier.be).  De sessies worden op regelmatige basis georganiseerd en gaan door op locatie of a.d.h.v. een webinar.

Wil je op de hoogte blijven van toekomstige events? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.


Mindset: durf je wel of faal je niet graag?

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x