Oudercursus

Het opvoeden van kinderen kan - hoe mooi en verrijkend ook- bij momenten een hele opgave zijn. Je zit met je handen in het haar en vraagt je af of jouw aanpak wel de juiste is. Als je kind dan ook nog eens hoogbegaafd blijkt te zijn, dan komen daar mogelijks nog heel wat meer vraagtekens bij.

Tijdens onze oudercursus leer je concrete technieken en tips uit o.a. de theorie rond mindset, Geweldloos verzet en Positive Discipline waarmee je aan de slag kan. Wij zorgen voor de (ervarings)deskundigheid en de theoretische omkadering om alles vorm te geven en te onderbouwen. Jullie brengen zelf eigen situaties aan uit de dagelijkse omgang met jullie kinderen en helpen elkaar door o.a. het delen van de zaken die in het verleden wel en niet hebben gewerkt. Doel is om jullie aan de hand van concrete situaties en thuisopdrachten meer inzicht te laten verwerven in jullie hoogbegaafde kind en jullie een kader aan te bieden van waaruit jullie in vertrouwen de uitdagingen in de omgang met je kind en diens omgeving kunnen en durven (blijven) aangaan.

In totaal worden er 5 sessies van 2,5 uur voorzien in een beperkte groep (max 12 personen) om de interactie te faciliteren. De sessies worden geleid door Bjorn (kindercoach – kindercentrum De Groeitrap) en Isabel (klinisch psychologe/gezinstherapeut i.o. – praktijk Prins Jonathan), beiden expert hoogbegaafdheid. 

Ouders waarvan we geen kinderen in begeleiding hebben, nodigen we op voorhand even uit voor een kort kennismakingsgesprek.

De oudercursus wordt op regelmatige basis georganiseerd. Wil je graag op de hoogte blijven? Schrijf je dan zeker in op de nieuwsbrief.


Oudercursus

Meer items

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

{{ newsletter_message }}

x

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x